digital.bgТехнологиите предизвикаха сериозни иновации при батериите за електрически автомобили през последните няколко

...
digital.bgТехнологиите предизвикаха сериозни иновации при батериите за електрически автомобили през последните няколко
Коментари Харесай

Нов материал ще увеличи четири пъти капацитета на батериите за електрически автомобили

digital.bg

Технологиите провокираха съществени нововъведения при батериите за електрически коли през последните няколко години. Въпреки това водещите производители и учените считат, че към момента има огромен капацитет за бъдещо развиване. Добър образец в това отношение е последния план на учени от Korea Institute of Science and Technology (KIST). След продължителни опити в лаборатория те съумяват да разработят нов аноден материал, който предлага четири пъти по-голям потенциал в батериите за електрически коли, оповестява NewAtlas.

Във вътрешността на батериите нормално има два електрода: анод и катод, сред които се движат самите йони. Самият потенциал е директно обвързван с броя на електроните, които построяват даден анод. Традиционно анодите са създадени от графит, само че учените настояват, че замяната му със силиций ще подсигурява с 10 пъти по-голям енергиен потенциал. Това е съществено преимущество, само че този материал крие и огромен минус, а точно, че се надува по време на циклите на зареждан, което напуква повърхността и понижава потенциала.

Уникалната технология на учените е обвързвана с разтваряне на сладко картофено нишесте във вода, последвано от същия развой само че със силиций в масло от царевица. Последната стъпка е по-късно двата разтвора да бъдат смесени и загрети до избрана температура. Крайният резултат е въглеродно-силициев композитен материал, в който дребни въглеродни сфери защищават силиция от отичане. Електролитите имат четири по--голям потенциал от графитните аноди и са постоянни в продължение на 500 зареждания/разреждания.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР